hu

SZABADIDŐ

Sportolás és feltöltődés

Magyarország talán egyik legkedveltebb nyaralóhelyén számos pihenési, szabadidős és sportolási lehetőségek közül válogathatnak az ideutazók.

A mozgás, kirándulás, kerékpározás szerelmesei éppúgy megtalálják a számukra potenciális lehetőségeket, mint a strandolni, vízi sportolni, vagy csak pihenni vágyó vendégek.

Kis túlzással, a nyár minden hétvégéjére jut egy-egy komolyabb fesztivál a Balatonon. A kulturális, zenei, gasztronómiai, gyermek, sport és művészeti fesztiválok mellett nagyon sok gasztronómiai fesztivál és számos látványos hagyományőrző fesztivál is színesíti a kínálatot. A fesztiválszervezők igyekeznek minden korosztály érdeklődését kiszolgálni. A nyári fesztiválokat jól kiegészítik a főszezoni programok és egyéb kulináris rendezvények.

A szörfözést a Balatonnál talán a Siófok-Sóstó Strand Kempingben, az erre a célra speciálisan kialakított Surfbeach-en érdemes elkezdenünk, ahol nem kell több száz métert gyalogolni a mély víz eléréséig, ugyanakkor megtalálható az oktatáshoz és a kezdőknek önálló gyakorláshoz szükséges kisvíz is. 

A Balaton parti strandokon akkor is jó helyen járunk, ha éppen tollasozni, röplabdázni, kosarazni vagy focizni támadna kedvünk. A Mozdulj Balaton! programnak köszönhetően ugyanis 34 Balaton parti település mintegy 40 standján épültek ki a helyi adottságok figyelembe véve különböző sporthelyek, sportpályák a parton és a vízben, melyeket ingyenesen használhatunk. Találhatunk pályát pl. tollaslabdázáshoz, röplabdázáshoz, focihoz, kézilabdához, kosarazáshoz, sőt egyes strandokon a vízben való röplabdázáshoz, kosarazáshoz, vízilabdázáshoz szükséges hálókat, kapukat és gyűrűket is telepítettek.