hu

GASZTRONÓMIA

Szállodák, éttermek és parti bárok

Utazás az ízek világában, gasztronómiai élmények, ínyenc programok sokasága várja a kulináris élvezetek kedvelőit. 

Mindenki kedvére válogathat az elérhető vendéglátóhelyek közül, ahol széles kínálatban megtalálhatóak a legkeresettebb éttermeken túl, a csárdák, borpincék, sörözők, kávéházak, cukrászdák és a parti vendéglátó egységek is.  Az apartmanok önellátó jellegűek, biztosítva ezzel az egyéni igényeknek megfelelő gasztronómiai élményeket.

A balatoni vendégfogadás fogalma összefonódik a jóízű ételekkel és borokkal. A régió ételféleségei nagyon változatosak a népi ételek közül a lángos, a palacsinta, a gyümölcsös rétesek, a tócsi- és prószafélék váltak a vendégek állandó kedvenceivé.

A különleges adottságú klimatikus vidék olyan borfajtáknak otthona, mint az Olaszrizling, Chardonnay, Muskotály, Szürkebarát, Kékfrankos, Merlot vagy a Zweigelt. A magyar gyümölcsök üvegbe zárt zamata, a Hungarikumként elismert kisüsti pálinka a Vödörvölgyben fellelhető. Egy kellemes vacsora mellett kóstolja meg e különleges vidék zamatát! A Balaton környékén termő borfélék sajátos karakterrel bírnak. Egy borospince előtt múlatva időnket az összes érzékszervünknek gyönyörűséget szerezhetünk, hiszen a borok jó zamata a táj szépségével párosul. A poháron át nézve még kékebb a tó, még zöldebbek a szőlőhegyek, és még szebbek a fehér falú présházak és a hegyek lábához húzódó kis falvak. A bornak egyre több esemény, fesztivál, borünnep igyekszik rangot adni, és egyben kínál kitűnő szórakozást, kikapcsolódást a vendégeknek.